Voor wie: voor de (lichtere) skiër die graag (beter) wil leren poederrijden. Zoals gezegd, let op de lengte van de ski in verhouding tot jezelf, dit in verband met de rocker. Het advies is om hem een lengte langer te skiën dan je zelf bent.

De Soul 7 van Rossignol is nieuw in de test en springt er voor ons uit als een toegankelijke freerideski. Hoewel hij 180cm in lengte is, voelt hij korter aan als gevolg van de rocker in de tip en tail. Het valt dan ook sterk aan te raden om deze ski een maatje groter te nemen dan je zelf bent.

Je zou het niet verwachten door zijn breedte onder de voet, maar hij pivoteert (draait) makkelijk. Iets wat mede veroorzaakt wordt door het lage gewicht van de ski, onder andere via de ‘Air light’-constructie in de tip die maakt dat je bijna door de tip heen kan kijken als je hem tegen het licht houdt. Dit maakt dat hij voor ons ook buiten de door Rossignol omschreven ‘bigmountain’-categorie te gebruiken is.

In zachte omstandigheden, van slush tot dikke poeder, is het drijfvermogen (flow) erg groot en skiet hij licht. Ga je echt hard verspoord terrein in, dan verliest de Soul 7 zijn gevoel en mist hij iets van grip. Maar een harde/strak geprepareerde piste is dan weer geen probleem en hier is de spanning onder de voet in combinatie met de radius genoeg om met lekkere bochten naar je volgende plek te komen. Zwaardere skiërs zullen merken dat de tip wat meer gaat klapperen op de piste, omdat deze contact met de sneeuw verliest. Realiseer je wel dat de Soul 7 breder is onder de voet dan een pisteski en dus ook een wat tragere kantenwissel heeft, maar naar onze mening belemmert je dit niet in je skiën.

Voor Ananda was dit de ski van keuze om met cameratas en al de rest van het team achterna te gaan en op moeilijke plekken te komen voor de mooiste plaatjes.

 

Freemountain: Rossignol Soul 7 – € 699,95 excl.
164cm / 136 – 106 – 126cm /
172cm / 136 – 106 – 126cm /
180cm / 136 – 106 – 126cm / 17m
188cm / 136 – 106 – 126cm /