Voor wie: voor de sterke, meer ervaren (newschool) skiërs die af en toe willen spelen maar ook lange bochten rocken in de (poeder)sneeuw.

De Nordica Patron is inmiddels een bekend gezicht in de test en blijft een genot om op te skiën. De Patron is echt een allemansvriend. Stabiel en vol vertrouwen laat hij je naar beneden knallen, ongeacht of je je in verse poeder of zachte slush bevindt. De dik gerockerde tip en tail in combinatie met een kern die is opgebouwd uit hout en carbon maakt dat hij licht door de poeder zweeft en de energie die je er in stopt ook weer terug geeft. Dit maakt dat een cliff droppen, een switch bocht zetten of een nosebutter van die windlip af draaien een waar genot is. Met een dikke lach tot stilstand komen onderaan de berg is dan ook bijna onvermijdelijk, evenals de wens van meerdere testleden om een exemplaar mee naar huis te kunnen nemen.

Worden de condities harder dan zorgt het ‘Nose Blunt’-ontwerp (wat betekent dat de tip zo is vormgegeven dat hij extra veel contact heeft met de sneeuw wanneer hij op zijn kant staat) dat je wel overal doorheen komt. Alleen vraagt dit iets meer kracht. Gelukkig helpt het beetje extra gewicht in de tip hierbij.

 

Poeder: Nordica – Patron – € 599,95 excl.
177cm / 143 – 113 – 132mm / 16,5m
185cm / 143 – 113 – 132mm / 18,5m
193cm / 143 – 113 – 132mm / 21m