Voor wie: iedereen die een redelijk technische skibasis heeft en de poeder in wil, maar ook jonge freestylers die willen spelen en creatief in de verse sneeuw bezig zijn als zij niet in het park zitten. Ook uitstekend geschikt voor wie op zoek is naar een ski om mee te skinnen en daarna lekker te kunnen afdalen.

Nieuw dit jaar in de K2-lijn is de Shreditor-serie, het resultaat van een nauwe samenwerking met sneew-rocker Sean Petitt. De twee punten die als eerste naar voren komen bij het bespreken van de K2 Shreditor 112, zijn de brede inzetbaarheid en het vertrouwen dat de ski je geeft. Zo agressief en breed als hij er uit ziet, zo aangenaam, stabiel en speels skiet hij nadat je bent ingeklikt.

Het ‘All Terrain Rocker’-profiel in combinatie met de ‘Bi-directional Taper’ maakt skiën voor- of achteruit een eitje. De nieuw geïntroduceerde ‘Tapered Tip’ heeft het contactpunt met de sneeuw van de tip wat dichter naar de binding gebracht en de hoogte van de tip verlaagd, wat niet alleen de ‘float’ maar ook de stabiliteit ten goede komt. Snelheid maken is geen probleem dankzij de torsiestijfheid voortkomend uit ‘Triaxial Braid’ van een geweven glasvezelconstructie.

Hoewel de Shreditor duidelijk gericht is op de dagen met verse sneeuw zal de breedte je echter geen probleem opleveren dankzij de shape alsnog zonder problemen naar beneden komen. Zoals Didier zegt: “Hij rolt lekker van kant naar kant, is makkelijk te beïnvloeden en is een echte smilemaker.” De kern is een combinatie van spar en espen en maakt dat de Shreditor voor zijn lengte betrekkelijk licht aanvoelt. Een ski krijgt van onze testveteraan Timo ook niet zo snel het stempel ‘dagfavoriet’, maar de Shreditor krijgt het voor elkaar.

 

Freemountain: K2 – Shreditor 112 – € 599,95 excl.
169cm / 135-112-130mm /
179cm / 135-112-130mm / 20m
189cm / 135-112-130mm /