Van 30 maart tot 6 april 2014 wordt in het Zwitserse Laax alweer voor de vijfde keer SnowFest georganiseerd. Tijdens deze week vinden de Nederlandse snowboard- en freeski-kampioenschappen plaats en daarnaast worden er weer vele activiteiten georganiseerd.

De beste Nederlandse skiërs zullen deze week in Laax aanwezig zijn om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens het Nederlands kampioenschap freeski. Freeski is een relatief jonge sport maar desondanks zijn er diverse talenten actief in Nederland. Zij zullen spectaculaire runs laten zien in de halfpipe, het slopestyleparcours en op de big air. De vele jonge talenten in de verschillende freeskidisciplines starten trouwens op hetzelfde parcours als de Nederlanders die al tot de wereldtop behoren, op deze manier wordt duidelijk dat ook de jeugd hard op weg is naar grote internationale wedstrijden.

Laax is in principe de ideale locatie om SnowFest 2014 te organiseren. Met maar liefst vier snowparks, de grootste halfpipe van Europa, het indoortrainingscentrum Freestyle Academy en een modern centrum staat het gebied garant voor de meest hoogstaande faciliteiten die de Alpen rijk zijn.