Van 26 tot 31 januari 2014 wordt het NK freeride georganiseerd in Tignes, Frankrijk. Dit zal het allereerste NK Freeride ooit worden en is verspreid over zes dagen. In navolging van België, Denemarken en vele andere wintersport- en niet-wintersportlanden krijgt ook Nederland dit jaar zijn eerste NK Freeride. Vanaf dit seizoen hebben wij dus ook in Nederland kampioenen freeride skiën en snowboarden.

Organisator Jasper van der Meer: “Ons doel met het NK freeride is het creëren van een jaarlijks terugkerend evenement waar vele Nederlandse freeriders elkaar ontmoeten, samen rijden, zich aan elkaar meten en aan elkaar optrekken, en vooral samen een fantastische week beleven. Verder zouden we het fantastisch vinden als het evenement mensen kan motiveren die (nog) niet aan de wedstrijd mee willen of kunnen doen. Door de week voor toeschouwers interessant te maken met leerzame clinics, gratis test materiaal en feesten, hopen we die mensen verder op weg te helpen in de wereld van het freeriden.”

Wil jij deelnemen aan het eerste NK Freeride? De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en voor 75 euro doe je al mee. Als je redelijk off-piste kan skiën of snowboarden mag je deelnemen. Wel moet je off-piste uitrusting minimaal een sonde, lawinepieper, schep, helm en rugbeschermer bevatten. Inmiddels heeft de organisatie een promotievideo van het evenement online gezet, bekijk deze even voor een kleine impressie. Daarnaast kan je natuurlijk terecht op de website voor nog veel meer informatie.