Na een tweejarige pauze zal het European Freeski Open in LAAX weer georganiseerd worden deze winter. De zevende editie staat in het teken van het wintersport event Slopestyle, wat tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi voor het eerst een Olympisch event zal zijn. Het evenement wordt van 27 tot 29 maart gehouden in Europa’s grootste freestyle resort. LAAX ziet het evenement met goede zin tegemoet en wil met dit internationaal topevenement een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de freestyle sport.

Virginie Faivre, een grote naam in het internationale freestyle circuit, wereldkampioen en vijfvoudig kampioen in LAAX, is verheugd over de terugkomst van het evenement. “De European Freeski Open was het grootste evenement in de Europese scene en één van de belangrijkste op de internationale kalender. Ze hebben zoveel Europese rijders internationale erkenning gegeven. Ze waren en zijn de kans voor Europese rijders om zich te laten zien en een naam te maken zonder overzee te hoeven reizen. Het open karakter van de European Freeski Open geeft jonge rijders de kans zich te meten met de beste freestylers ter wereld. Dat is de beste motivatie om het rijders level omhoog te schroeven. Geweldig, de European Freeski Open terug te hebben!”

Het evenement behoud ook in 2014 zijn open karakter. De kwalificaties zijn voor alle rijders toegankelijk en zo kunnen zij een plek in de halve finales verkrijgen. Daar treffen zij de skiprofs aan van dit moment. Hierdoor bied het de kans voor nieuwkomers, routiniers of rijders die hun comeback willen maken om door te stromen naar de finale en de uitgenodigde freestyle-top uit te dagen. De internationale freestyle-top is altijd goed vertegenwoordig. Sinds het begin van de European Freeski Open in 2006 geldt het evenement als één van de favorieten van de rijders. Meer informatie over het evenement kun je uiteraard vinden op de website van LAAX. Daarnaast kan je voor een impressie ook alvast even video bekijken van de vorige European Freeski Open.