Tijdens de vierde editie van het Dutch Mountains Film Festival, dat van 7 tot en met 9 februari 2014 gehouden wordt in Heerlen, worden voor het eerst internationale bergfilmprijzen uitgereikt. De ‘grand prix’, de Dutch Mountain Film Festival Award, gaat naar de meest originele korte bergfilm. Daarnaast worden er een aanmoedigingsprijs voor nieuw, jong talent en een award voor het beste scenario uitgereikt.

Het Dutch Mountain Film Festival is het enige internationale bergfilmfestival in Noord-West-Europa. Het wil bezoekers de schoonheid en duurzame waarde van het ongerepte berglandschap laten beleven. Het festival trekt een breed publiek door de kwaliteit van zijn filmprogramma en uitgebreide sportieve en culturele randprogrammering. Het DMFF is inmiddels een begrip bij filmliefhebbers en bergsporters in binnen- en buitenland.

Het filmprogramma van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) bestaat vanaf komende editie uit twee delen. DMFF toont in de eerste plaats een uitgelezen programma van artistieke en historische bergfilms. Daarnaast zal een selectie te zien zijn van de inzendingen voor de DMFF Award en de aanmoedigingsprijs van de DMFF Filmcompetitie. Naast de DMFF Award krijgt de winnaar een bedrag van € 1.500. Aan de aanmoedigingsprijs voor de beste bergfilmdebutant is een bedrag van € 1.000 verbonden. Filmmakers kunnen tot 31 december 2013 een productie inzenden om kans te maken op de hoofdprijs.

DMFF