Atomic heeft besloten om de horizon te verbreden door aankomend winterseizoen de allereerste kledinglijn ooit te introduceren. De jarenlange ervaring met het skiën heeft Atomic gebruikt om een frisse skikledinglijn op de markt te brengen, ontworpen voor skiërs door skiërs.

De nieuwe kledinglijn heeft trouwens een aantal unieke features. Zo zullen de broeken en jacks beschikken over een pasvorm die is aangepast op de skibeweging zodat men zich nooit belemmerd voelt op de piste. Daarnaast is de skikleding ontworpen met behulp van lichtgewichte stoffen die desondanks wel sterk, duurzaam en warm zijn. Climate control zorgt er namelijk voor dat de skikleding helpt om het lichaam op temperatuur te houden.

Freeski atleet Dana Fahr was verantwoordelijk voor het testen van de skikleding en heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelingsproces. Nadat hij in 2008 het Atomic atleten team kwam versterken is hij vanaf het begin betrokken geweest bij de productontwikkeling. Dana reageerde nog kort op de introductie van de skikleding:

‘Being involved in ATOMIC’s product development on the ski and boot side of things, I am stoked to be working with ATOMIC on this exciting project and launching their skiwear. I am super confident that we will be delivering everything that like-minded skiers need and I can’t wait to see where it goes from here.’ 

De skikleding collectie zal voor het eerst vertoond worden op de ISPO 2014 en is vanaf het winterseizoen 2014 verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde retailers in Nederland. Op de site van Atomic kan je de collectie binnenkort zelf bekijken, hier kan je natuurlijk ook terecht voor meer informatie en details.